Почистване на вируси Бургас

За различните видове вируси е необходимо да се предприемат различни действия за да се почистят . В зависимост от това колко е трудно почистването и необходимото време за да се почистят цените са различни . Ако проблемът се решава за 5-10 минути цената е 5лв. Когато е необходимо да се провери цялата система цената е между 10 и 15лв. Ако след почистване на вируси е необходимо да за възстановяват системни файлове цената е 20-25лв. Преинсталирането на Windows на компютър/лаптоп и почистването на дяловете от вируси в които е информацията е 30лв. В тази страница ще намерите полезна информация и съвети . Ако изпитвате някакви затруднения или имате въпроси , свържете се с нас за да Ви помогнем .
avast
avg
avira
mod32
Kaspersky
malwarebytes
Най-често посещавани и интересни страници :
Полезна информация и съвети :
Най-добрата антивирусна програма е тази която ни предпазва от вируси и шпионски софтуер , която не забавя компютъра , не ни пречи да работим с него и с която е лесно да се работи . Има много различни класации (важно е те да са актуални) , според които избираме коя да предлагаме на клиентите си . Също така има платени и безплатни версии , като интересно е да се знае , че разликата между тях е в това че платените предлагат повече инструменти за ; ранно откриване на вируси ; защита при плащания през интернет ; защита на електронна поща и др. 
Ако имате повече от една антивирусна програма , шанса да имате вируси е по-голям . Това е така , защото те започват да си пречат една с друга , което намаля тяхната ефективност и вирусите ги заобикалят . Често хората не забелязват , че имат повече от една антивирусна програма (трябва да се внимава когато се инсталират нови програми , защото с тях се инсталира допълнителни такива (най-често McAfee)  . Също и при инсталиране на нова антивирусна програма , да не се забравя да се премахне старата антивирусна програма . 
Една от причините за заразяване с вирус е , че когато излезе нов вирус е необходимо време на производителите на антивирусни програми да го засекат и намерят решение как да се справят с него . Така докато се сдобием с защита за вируса сме уязвими за него . 
Можем да се заразим с вируси от : интернет страници (антивирусните програми успешно предупреждават за проблемните страници , от нас се иска само да излезем от тях и да не се съгласяваме с нищо от това което ни предлагат) , програми които се инсталират (когато инсталирате нова програма , ако тя не  от източник на който може да се вярва е възможно в нея да има скрит вирус . Ако може да се придържате към по известните места за намиране на програми) , преносими носители (USB флашки , преносими дискове , CD или DVD дискове . Цялата информация която е в тях е дошла от някой компютър , който е възможно да заразен . Антивирусните успешно откриват такива заплахи . Ако бъдете алармирани , сканирайте устройството което сте включили към вашия компютър/лаптоп и го почистете . За дисковете най вероятно това няма да има успех) .
Има разлика между това антивирусната програма да ни предпази от вирус и това да го почисти . Когато антивирусната програма засече вирус тя ни предупреждава . Тогава е добре спрете да правите това което сте започнали или да пробвате различен подход (други програми , сайтове , USB флашки или дискове ....) . Когато вече сме се заразили с вирус (без значение дали антивирусната ни е алармирала но ние сме продължили или вируса е бил толкова нов че тя не го е засякла) , той започва да изпълнява различни операции и да се крие така в компютъра че хем да е трудно да бъде открит (замаскира се като обикновенни файлове , крие се в системни файлове) , хем да бъде трудно премахнат (създава копия на себе си , така че да ако се изчисти едно копие другото да се активира . Също саботира защитите , така че те да не са ефективни ) . 
Общото между повечето вируси е че те са насочени към информацията . Различните вируси имат различни цели . Едни проверяват компютъра ви за пароли и потребителски имена (плащания през интернет , електронни пощи , facebook , skype ...) . Това често води до забавяне на компютъра/лаптопа , защото сканирането натоварва процесора . Други са с рекламна цел ( изкачащи прозорци или отваряне на допълнителни интернет страници) . Трети заключват или скриват най-важната информация и искат пари (откуп) за да ви позволят да е ползвате отново . Често вирусите се крият в системни файлове , като ги променят за да са в тях . Това често води до повредата на файловете и може да доведе до там , че някоя функция да не е в изправност или дори да повреди Windows , така чеда не се стартира .
Най-често посещавани и интересни страници :
ОСНОВНИ СТРАНИЦИ :
Ако тази страница ви харесва ,
молим да я споделите или харесате :