Профилактика на лаптоп в Бургас

Профилактика на лаптоп е 10 лв. Тя включва :
     - Внимателно разглобяване на лаптопа
     - Всяка част се почиства от прах
     - Обръща се особено внимание на охлаждащата система
     - Чиповете се почистват от старата термо паста
     - Подменят се втвърдените термо подложки
     - Ако е необходимо вентилаторът се смазва
     - Внимателно сглобяване на лаптопа
Като финал , преглеждаме БЕЗПЛАТНО начина на работа на лаптопа и ако открием нещо нередно уведомяваме клиента . В тази страница ще намерите полезна информация и съвети . Ако изпитвате някакви затруднения или имате въпроси , свържете се с нас за да Ви помогнем . 
Разглобен лапроп 11
Разглебен лапроп 12
Arctic 4
vacuum cleaner 2
Четки и ръкавици
Най-често посещавани и интересни страници :
Полезна информация и съвети :
Сервизът ни използва висококачествени термо пасти и термо подложки при обслужването на всеки лаптоп . Това е много важно за постигането на нормални работни температури , както и за да не изсъхват или втвърдяват преди да се е наложило лаптопа да се почисти отново . 
Необходимото време за профилактика на лаптоп е около час . Това включва първоначалната проверка на състоянието на лаптопа , разглобяването , почистването , сглобяването , проверката дали всичко е нормално след почистването и как се е отразила профилактиката на начина на работа на лаптопа . 
Нормално всеки лаптоп се замърсява и е необходимо да се почисти между една и две години работа . Собствениците на лаптоп могат да разберат кога е време да бъде почистен , като забележат че загрява , става по-бавен , вентилаторът е по-шумен . Когато замърсяването е по-сериозно лаптопа забива , изключва се или се появяват черти на дисплея и в последствие не може да се включи . Важно е да се знае , че цената на ремонт на лаптоп , който вече не може да се включва започва от 50-90лв. (ако трябва прегрелите чипове да се презапоят) , около 120-200лв. (ако трябва прегрелият чип да се смени) и над 250лв (ако трябва цялото дъно да се смени) .
Важно е да се знае , че гаранционните лаптопи също трябва да се почистват . Почти всички нови лаптопи са с поне 2 години гаранция . Но стандартно тя не включва повреда на лаптопа от поливане с течност , изтърване или прегряване в следствие на запрашяване . 
Трябва да се внимава с почистването на гаранционни лаптопи , защото има такива , в които производителят е сложил гаранционни лепенки . Те не позволяват лаптопа да се разглоби и почисти без да бъдат скъсани . Ако случаят е такъв е най-добре почистването да се извърши от гаранционния сервиз . Така , въпреки че ще заплатите по-висока цена за почистването , гаранцията няма да отпадне . 
Много хора ползват лаптопа върху краката си или в леглото . Важно е да се знае , че почистен лаптоп също може да се повреди сериозно , ако се ползва продължително по тези или подобни начини . Това е така , защото голяма част от лаптопите вземат въздух от отворите от долната си страна . Когато тези отвори са запушени въздуха не може да преминава и не охлажда лаптопа . Ползването на стойка с или без вентилатор решава проблема .
Стойките с вентилатори за лаптопи не са достатъчни да охлаждат лаптопа , ако той е вече замърсен от вътре . Тестовете показват , че те намалят температурата на чиповете само с около 5 градуса , което е крайно недостатъчно за замърсен лаптоп . 
ОСНОВНИ СТРАНИЦИ :
Ако тази страница ви харесва ,
молим да я споделите или харесате :