Инсталиране на Windows 7 в Бургас

Инсталирането/Преинсталирането на Windows 7 е 20лв. и включва :
Windows 7
- Запазване на важната информация
- Настройки на BIOS
- Инсталиране на Windows 7
- Първоначални настройки на Windows
- Инсталиране на драйвери
- Инсталиране на най-често използваните програми
- Финални настройки на Windows и програмите
Windows 7 desktop
Винаги преди да се преинсталира Windows 7 питаме клиентите дали имат важна информация (снимки , документи , програми , клипове , филми ... ) и къде е тя , за да можем да е запазим . Това се налага защото при преинсталиране на Windows 7 дялът в който е бил инсталиран преди Windows се изтрива и на негово място се слага нов .

 

Времето необходимо за инсталирането на Windows 7 е различно в зависимост от :  колко е бърз компютъра/лаптопа ; ако има информация която трябва да се запази , каква е тя и колко е като обем . Ако приемем че всичко е в рамките на нормалното , за Windows 7 е необходимо около 3 часа .

 

Преди да се инсталира Windows 7 проверяваме настройките в BIOS и ако е необходимо ги коригираме . Това е важно защото различните версии на Windows работят различно бързо в зависимост от тези настройки . Също така се променят и : реда на устройствата от които да се зареди Windows ; включват се или се изключват различните технологии които се поддържат или не от хардуера ; проверява се часа и датата .

 

Когато компютъра е подготвен , самата инсталация на Windows7 не е сложна операция . Има няколко ключови момента , като разделянето на твърдия диск на дялове (тук трябва и да се внимава ако има информация да не се изтрие дялът с нея) и въвеждане на серийният номер .

 

Необходимо e след инсталирането Windows 7 да се направят настройки : дали Windows да е на български или друг език ; да се инсталират важните актуализации ; да се спрат вградените в Windows 7 програми които не се използват ; разделителната способност ; регионалните настройки ; езиците на които може да се пише ; кои икони да се виждат или не ; сервизите които се стартират ; настройки на Windows Explorer и др.

 

Важно е да се инсталират драйвери след всяко инсталиране на Windows 7. Това са програми които свързват различните устройства на компютъра с Windows . Ако някой от тях липсва след инсталирането на Windows 7, устройството за което отговарят няма да работи (звук , интернет и др.) . Има драйвери , които са вградени в Windows 7 и след инсталирането му устройствата работят . Трябва да се има в предвид , че това са базови драйвери и в повечето случаи не могат да управляват устройствата на 100% от възможностите им (звукът е по-слаб , картината не е детайлна , интернета е бавен ...) . За да работи компютъра максимално бързо и безпроблемно , инсталираме последните версии на драйверите .

 

След инсталирането на драйверите инсталираме най-често използваните програми : антивирусна ; skype ;  плеъри за филми и музика ; браузъри ; архиватор ; торент клиент ; за записване на дискове ; за работа с документи . По време на инсталирането им се внимава да не се инсталират допълнителни програми . Всяка от тях се проверява дали работи коректно . Настройват се така , че да не им изкачат напомнящи прозорци , освен ако наистина не са важни . Пробват се микрофона , звука който излиза от компютъра , интернета , субтитри .

 

След инсталиране/преинсталиране на Windows 7 е възможно да се наложи да се направят настройки за да можете да ползвате интернет . Това е така , защото за различните интернет доставчици е необходимо да се направят различни настройки . Молим ви да ни уведомите кой е вашият интернет доставчик и дали ползвате интернета си с кабел или безжично , за да направим нужните настройки .

 

Имайте в предвид че след преинсталиране на Windows 7 на настолен компютър и ако имате камера или принтер , най-вероятно ще трябва да им се инсталират драйверите за да работят . Молим ви ако имате такива устройства , които свързвате към компютъра да ни кажете за тях , за да направим нужните настройки и да можете да ги ползвате нормално . Като информация ще ни е необходимо да знаем техните марки и модели .

 

Правилно е да се инсталира версия на Windows (XP , 7 , 8 , 10) в зависимост от параметрите на компютъра или лаптопа . Това е ако се иска да се вземе от машината максимума съчетанието производителност и стабилност . Има обаче много случаи в които хората предпочитат друга версия да се инсталира . Най-честите причини за това са , че са свикнали с дадена версия на Windows или се използва програма , която работи с определена версия на Windows . Важно е да се знае , че е възможно да има проблеми (с драйверите или бързината на работа) в случаите когато компютъра е много стар и версията на Windows е много нова или обратно .

 

Разликата между инсталирането на Windows 7 на компютър и лаптоп е малка , но понякога съществена . Лаптопите са замислени да имат в себе си колкото може повече устройства . След инсталирането на Windows трябва да се инсталират драйвери за всички тези устройства . Това включва намирането на правилните драйвери , изтеглянето им от интернет и инсталирането им . Понякога тези драйвери са като обем няколко гигабайта , което забавя времето за цялостното инсталиране . Като допълнение лаптопите не са толкова мощни като настолните компютри , защото са с мобилни процесори и видео карти , което допълнително забавя инсталацията .

 

Нелицензиран софтуер (операционни системи и програми) се инсталират само с описан в приемо-предавателният протокол клиентски софтуер .

 

Като цяло Windows 7 е инструмент . Той ни представя визуално така нещата , че не се налага да разбираме от програмиране за да работим с компютър  . Позволява да работим с информацията в компютъра (снимки , документи , музика , филми ...) . Също така е и платформа която позволява да се инсталират допълнителни програми (инструменти) с помощта на които да се изпълняват всякакви операции с информацията .

 

Причините поради които Windows 7 се налага да се преинсталира най-често са : компютъра/лаптопа работят бавно ; вируси ; много инсталирани и програми ; повреден системен файл ; текущата версия на Windows не е съвместима с някоя програма ; проблем в някоя от частите на компютъра/лаптопа , което води до развалянето на Windows ; смяна на дънна платка на компютър ; увеличаване на RAM паметта .

 

Ако имате проблем с компютъра/лаптопа , не винаги е необходимо Windows да се преинсталира . Има много случаи когато става въпрос за настройка или проблемът е свързан са някоя част . Така преинсталирането може да е напразно или ненужно . Молим ви да споделите проблемът с нас за да сме ви максимално полезни .