Нови RAM памети за компютри

Предлагаме голямо разнообразие на марки и модели RAM памети за компютри . На тази страница са описани най-харесваните и най-често вземаните , както и полезна информация и съвети относно RAM паметите . Ако търсите конкретна марка или модел RAM памет за компютър или изпитвате някакви затруднения или имате въпроси , молим да се свържете с нас за да Ви помогнем .
DDR 4 :
RAM памет за компютър A-Data
Марка : ADATA
Модел : AD4U2133W4G15-B
Стандарт : DDR 4
Обем : 4 GB 
Скорост : 2133 MHz
Цена :
97 лв.
RAM памет за компютър A-Data
Марка : ADATA
Модел : AD4U2133W8G15-B
Стандарт : DDR 4
Обем : 8 GB 
Скорост : 2133 MHz
Цена :
164 лв.
DDR 3 :
RAM памет за компютър Kingston
Марка : Kingston
Модел : KVR16N11S8/4
Стандарт : DDR 3
Обем : 4 GB 
Скорост : 1600 MHz
Цена :
63 лв.
RAM памет за компютър Kingston
Марка : Kingston
Модел : HX318C10F/4
Стандарт : DDR 3
Обем : 4 GB 
Скорост : 1866 MHz
Цена :
68 лв.
RAM памет за компютър Kingston
Марка : Kingston
Модел : HX316C10FK2/8
Стандарт : DDR 3
Обем : 8 GB 
Скорост : 1866 MHz
Цена :
109 лв.
RAM памет за компютър Kingston
Марка : Kingston
Модел : HX318C10F/8
Стандарт : DDR 3
Обем : 8 GB (2 x 4 GB)
Скорост : 1600 MHz
Цена :
120 лв.
DDR 2 :
RAM памет за компютър A-Data
Марка : ADATA
Модел : M20AD6H3J4171QE52
Стандарт : DDR 2
Обем : 2 GB 
Скорост : 800 MHz
Цена :
72 лв.
DDR 1 :
RAM памет за компютър A-Data
Марка : ADATA
Модел : AD1400512MB0U
Стандарт : DDR 1
Обем : 512 MB 
Скорост : 400 MHz
Цена :
42 лв.
RAM памет за компютър A-Data
Марка : Kingston
Модел : AD1400001G0U
Стандарт : DDR 1
Обем : 1 GB 
Скорост : 400 MHz
Цена :
64 лв.
Най-често посещавани и интересни страници :
ОСНОВНИ СТРАНИЦИ :
Полезна информация и съвети :
Правилно е да се избере RAM памет за според това , какъв стандарт поддържа дънната платка : DDR1 , DDR2 , DDR3 или DDR4 (дъната за компютри не поддържат всички стандарти). Добре е и обема RAM памет да е адекватно голям , според това , за какво ще се използва компютъра , както и да отговаря на възможностите на процесора .
RAM паметта е мястото в компютъра , в което информацията се събира точно преди да трябва да се обработи или точно след като е била обработена . Тя е като временна спирка за информация , от която информацията се разпределя за различни места или идва от различни места . Ако информацията влиза/излиза бавно в/от RAM паметта , тогава целият компютър ще работи бавно , защото информацията ще достига бавно до местата за където е предназначена . Ако обема на RAM паметта е малък и информацията , която се използва в момента от компютъра не може да се събере в RAM паметта , компютъра също ще работи бавно . Това е така , защото се получава задръстване , понеже за да се препрати информацията тя трябва първо да изчака да се освободи място в RAM паметта и тогава да влезе в нея за да може да се препрати . 
Скоростта с която информацията влиза в RAM-a и излиза от нея се измерва в MHz (Мегахерци) . Тази скорост в повечето случаи е различна : за DDR1(266 ; 333 ; 400) , за DDR2(533 ; 666 ; 800) , за DDR3 (1066 ; 1333 , 1600) , за DDR4 (2133 ; 2666 ; 3000) . Колкото повече , толкова по-добре . Най-разпространени към момента са RAM памети DDR3 със скорост 1600 MHz . Всички нови дъна поддържат технологията Dual Chanel . Тази технология позволява информацията , която влиза в RAM паметта или излиза от нея , да е с по-голяма скорост с около 30-50% . За да е активна тази технология трябва на 2 слота за RAM памети да се сложат две еднакви по големина и бързина RAM памети . За да има ефект от тази технология , трябва процесорът да може да се справя с обработването на информацията , която от RAM паметта отива към него . Т.е. ако процесора е слаб няма да има ефект от много бърза или много гигабайти RAM памет .
Към момента една RAM памет с обем 2GB e достатъчна за работен или домашен компютър със Celeron процесор сокет 1150 . Компютъра няма да е дразнещо бавен и ще може спокойно да се използва за интернет страници , скайп , документи , филми , музика , складови програми , фейсбук , както и за игри, но не и за всички от тях . Това ще е достатъчно до момента , в който не започнат да се правят повече неща едновременно . Ако случая е такъв е препоръчително да се вземе Pentium процесор с общ обем RAM памет 4GB . Тук ще трябва да се прецени , дали в последствие ще се налага да се добавя RAM памет . Ако компютъра ще се ползва по по-горе описания начин най-добре е да се вземат 2 еднакви RAM памети , всяка по 2 GB , за да може да се активира технологията Dual Chanel . Ако компютъра ще се ползва за по-динамична работа или за играене на игри е добре да е с i3 процесор и от 4 до 8 GB RAM памет . Ще трябва да се прецени според финансовите средства , дали в началото ще се ползва с една 4GB RAM памет , като в последствие се добавят още една 4GB , за да е достатъчно и да е активна технологията Dual Chanel . Ако сте убедени , че компютъра ще се ползва за наистина сериозни изчисления , или много неща едновременно или ще се играят най-новите игри е добре да се вземе i5 процесор , 8GB RAM памет (2 по 4GB) и SSD хард диск . Малко са хората , които могат пълноценно да натоварят i7 процесорите и 16GB RAM (4 по 4GB или 2 по 8GB) .
Много често се среща в компютъра да има повече RAM памет от колкото е необходимо . Големия обем RAM памет няма да има положителен ефект върху бързината на компютъра , ако процесора е слаб и не може да насмогне да обработи информацията . Ако се взема нов компютър е добре да се наблегне на процесора (ако се правят повече неща едновременно) , или видео картата (ако се играят игри) , а не да се прекалява с RAM паметта , защото в повечето случаи в последствие ако наистина RAM паметта не е достатъчно , тя може да се добави , докато ако процесора или видео картата са слаби , ще трябва да се махнат тези които имате и отново да се закупят по-силни което ще доведе до инвестиране на по-голяма сума средства .
Може да се разбере дали RAM паметта е малко като на клавиатурата се натиснат едновременно : Ctrl + Alt + Delete . Тогава ще се отвори прозорец в който трябва да се избере ДИСПЕЧЕР НА ЗАДАЧИ (TASK MANAGER) . Тогава трябва да се отвори нов прозорец , в горната час на който трябва да се избере ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ (PERFORMANCE) . Там може да се види колко процесора се натоварва и колко RAM памет се използва . Ако RAM паметта е заета постоянно на около 80% това е сигурна индикация че не ви достига .
Информираме Ви , че въпреки усилията ни не можем да гарантираме , че публикуваните снимки и информация не съдържат неточности или грешки , които не могат да бъдат правно основание за претенции.
Най-често посещавани и интересни страници :
ОСНОВНИ СТРАНИЦИ :
Ако тази страница Ви харесва или Ви е била полезна ,
молим да я харесате или споделите :